Tervetuloa Würth Oy:n palvelusivustolle | Vain yritysasiakkaille  
Tour De Würth

Päivä kahdeksan; Nivala - Ylivieska - Kalajoki - Raahe

Päivän etappien yhteispituus 128 km. Nivalasta starttasi kolme raavasta miestä kohti Ylivieskaa. Pieni vastatuuli ei kolmikkoa haitannut. Ylivieskasta jatkettiin Laurin ja Sarin toimesta lähes tyynessä säässä kohti Kalajokea.

Kalajoella lähtö hiukan viivästyi Paulan pyöräongelmien takia. Paikallisesta vuokraamosta saatiin kuitenkin pyörä alle ja matka kohti Raahea alkoi. Pyhäjoella oli pienen tauon paikka. Raaheen tulo hiukan myöhästyi, mutta makkarat kuitenkin odottivat pyöräilijöitä ja huoltoauton kuskia Topia. Sää oli koko etapin mitä mainioin.

Lähtö Nivalasta
Tauko
Lähtö Ylivieskasta
Matkalla
Lähtö Kalajoki
Huolto toimii
Raahe

Päivä seitsemän ja 157 km

Tämän päivän Tour de Würthin lähtöpisteenä toimi Alajärven Würth Center. Lähtö hieman viivästyi, kun pyöräilijöiden piti lisäillä hieman vaatetusta, sillä auringonpaisteesta huolimatta sää olikin odotettua viileämpi. Viimein kuitenkin startattiin Alajärven iloisen Centertiimin kannustusten saattelemana.

Alkumatkasta karttaohjelma oli tehnyt pienen kepposen ja ohjasi pyöräilijät hiekkatielle, joka oli keskeltä poikki. Este päästiin onneksi kiertämään pientareelta ja matka sai taas jatkua.

Seuraavaksi seurue suuntasi Luoma-ahon Würth centerin ohimarssiin jossa ryhdikäs vastaanottokomitea tsemppasi pyöräilijöiden matkaa.

Matka jatkui lempeän pohjoistuulen hieman vastustaessa, jonka vuoksi matkan varrella odotteleva huoltoauto ilahdutti matkaajia kovasti. Tankkaustauko olikin tässä vaiheessa tarpeen. Tauon vahvistamana retkue jatkoi kauniiden maalaismaisemien siivittämänä kohti Kaustisissa odottavaa lounastaukoa.

Lounaan jälkeen virtaa taas riitti ja sääkin alkoi lämmetä. Tuulikin antoi matkaajille tässä vaiheessa hieman armoa. Matka kulki kauniiden maisemien ja huoltoauton bongailun siivittämänä. Viimeiset kilometrit kysyivät jo lujaa tahdonvoimaa, mutta viimein pyöräilijät pääsivät perille päätepisteeseen Nivalan Würth centerille. Siellä vastaanottokomitea jo odotteli ja oli valmistautumassa seuraavalle, maanantaina starttaavalle etapille.

Lähtö
Vauhdin huumaa
Ville ja Jenny

Kuudes päivä poljettiin epävakaassa säässä

Kuudenteen päivään startattiin sateiseen ja koleaan Suomen kesäsäähän klo 9:00 Ähtärin cenetriltä. Matkaan lähti 9 iloista pyöräilijää. Pyöriä oli sähköpyörästä ruosteiseen mummomankeliin. Tällä etapilla ei siis ollut kilpavarustelua menopeleistä, vaan musavehkeet supparilla ja loistava asenne hyväntekeväisyyteen. Alajärveä kohti lähestyttäessä myös aurinko näyttäytyi. Kiitos mahtavasta heittäytymisestä ja asenteesta Terhitec Oy:n Tapani Haapa-Aho, Marina Jaakkola, Mikko Haapa-Aho, Jarno Haapa-Aho sekä Jussi Lehtomäki.

Huoltomiehenä toiminut Antti Nisula jätti vinkin seuraaville etapeille, että kahvia olisi hyvä varata mukaan termariin. ☕

Retroa
Retroa
Sateessa
Tauon paikka
Hymyssä suin

Päivä viisi

Mänttä - Keuruu - Ähtäri

Sää suosi polkijoita myös viidentenä päivänä. Mäntästä lähti Erkinheimon Antin matkaan Krista Vanha-Jaakkola / Refimex Oy, Kari "Mari" Oksanen / KPJ-Kone sekä Joonas Kajuutti /HT-Laser Oy . Keuruu - Ähtäri (64km) välin Antti polki yksin, mutta huolto tottakai pelasi tälläkin etapilla, kiitos siitä Korpusen Eeron.

Kiitos kaikille polkijoille, joilta olikin tullut jo pyyntö järjestää tapahtuma ensi vuonna uudelleen. Haaste on siis heitetty!

Lähtö Mänttä
Lähdön tunnelmaa
Maisemat kohdillaan

Maisemat kohdillaan

Evästauko

Tauon paikka

Pyöräilyä reitin ulkopuolella

Iloksemme saimme kuulla, että pyöräily on herättänyt kiinnostusta myös reitin ulkopuolella. Tour de Würth reitti kun ei tänä vuonna suunnannut Poriin päin, päätti Markku Peltola / Metso-Outotec kuitenkin lähteä pyöräilemään ja sai seurakseen Porin suunnalle Würthin Marja-Leena Viitasen, Niko Leppäsen ja Jasse Helanderin. Huoltoki näytti toimineen hienosti. Yhteistyössä on voimaa!

Lähtö Porista
Huolto toimii

Neljännen päivän tunnelmia

Valkeakoski - Orivesi - Mänttä

Neljäntenä päivänä sää suosi polkijoita. Päivän toisella etapilla mukaan oli saatu mm. Nico Näkkilä / Tredu Orivesi, Kari Kauppinen / Holetec industrial Oy sekä Jussi Somero / Kuljetusliike Juhani Tuominen.

Vielä on aikaa kerryttää hyväntekeväisyyspottia ja osallistua pyöräilemään.

Lähdön tunnelmaa
Lähdön tunnelmaa
Matkalla

Tour de Würth päivä 3

Riihimäki – Hämeenlinna Tiiriö, 38 km

Kolmospäivä päästiin pyöräilemään hienossa kesäkuisessa säässä. Lähdön nimenhuudon ja reitti-checkin jälkeen toivoteltiin turvallista ja hyvää matkaa ja 15 innokasta polkijaa lähti etapille. Heti ensimmäisten kilometrien aikana saatiin ihastella Riihimäen Lasitehtaan seutua ja pyörätien varrella olevia kauniita koivuja, joissa roikkuvat kauniit lasipallot muistuttavat alueen historiasta. Seuraavaksi reitti kulki vanhan kolmostien vartta kohti pohjoista. Lievä vastatuulikaan ei hyvää fiilistä pilannut. Ensimmäisen pitkän, Riihimäen ja Janakkalan välissä olevan nousun jälkeen hetki puhalleltiin. Mutta sen jälkeen tulevan alamäen myötä helpotti ja maaliin asti painettiin urku auki. Lahdesta saapunut Vesa Lammia repäisi kaulan jo heti ensimmäisten kilometrien jälkeen ja polki maaliin ylhäisessä yksinäisyydessään. Kaikki etapille lähteneet pääsivät maaliin hymyssä suin ilman kommelluksia.

Suuret hatunnostot ja kiitokset CNCenterin Mika Kasevalle ja Tomi Honkasalolle sekä JEPPtechin Ville Vuorelalle osallistumisesta ja heittäytymisestä mukaan hyvälle asialle!

Lähtö Riihimäeltä
Matkalla
Matkalla

Hämeenlinna Tiiriö – Valkeakoski, 44 km

Seuraavalle, päivän pisimmälle etapille lähti pieni mutta sitäkin sisukkaampi neljän hengen joukko. Vastatuuli sen kun yltyi. Taukopaikalla maistui eväs ja hartsportti ja maisemiakaan ei unohdettu ihailla matkan varrella.

Kolmospäivänä keräsimme Yeesin pottiin 19 poljettua etappia!

Tour de Würth jatkaa tiistaina Valkeakoskelta Orivedelle ja Orivedeltä Mänttään!

Hämeenlinna
Maisemat kohdillaan
Tauon paikka
Maalissa

Neljän etapin päivä kaksi

Lohja Pappilankorpi – Nummela, 14 km

Päivän ensimmäinen etappi starttasi kello 9 Lohjan Pappilankorven Centeriltä. Edessä kohtuutasaista pyörätietä 14 kilometrin verran Nummelan Würth Centerille.

Sateenkaari
Delegaatio valmiina lähtöön

Ensimmäisen pätkän delegaatio valmiina lähtöön. Teemu Risti, Juha Kivinen ja Oliver Myllymäki.

Perillä Nummelassa

Vaikka aamun sää enteili yllätyksiä, päästiin Nummelan Centerille hyvissä ajoin ennen seuraavan etapin lähtöä. Pyöräily sujui kevyesti ja välipala maistui maalissa.

Nummela – Nurmijärvi Ilvesvuori, 41 km

Päivän pisimmälle ja mäkisimmälle pätkälle oli ilmoittautunut kaksi polkijaa. Tero Salminen sekä ensimmäiseltä etapilta alkulämmöt ottanut Oliver Myllymäki.

Matkaan lähdettiin kello kymmeneltä, suunnitellun mukaisesti. Sekä Tero että Oliver saapuivat Nurmijärven Centerille ennen seuraavan porukan lähtöä.

Hetki ennen lähtöä

Nummelassa hetki ennen lähtöä.

Kimpassa

Alkumatka poljettiin kimpassa.

Oliver

Oliver n 25 km kohdalla, pahimmat mäet takana päin.

Huoltokuski Liina

Huoltokuski pääsi nauttimaan Nummelan maaseudun upeista maisemista.

Nurmijärvi Ilvesvuori – Hyvinkää Koneenkatu, 22 km

Nurmijärveltä Hyvinkäälle lähti seitsemän henkeä. Tero, joka aloitti urakkansa Nummelasta, jatkoi vielä toiselle pätkälleen kohti Hyvinkäätä. Matkaan lähtivät myös Helsingistä saapuneet Marko Norring, Janne Sirviö, Jyri Merisalo ja Miro Kivi. Suunnattoman respektin saavat Unique Metal Oy:n Ville Saxlund ja Veli-Matti Tanskanen, jotka ottivat ”haasteen” vastaan ja lähtivät todistamaan, että turnajaisvalmiutta löytyy ja yhdessä saamme enemmän aikaan!

Oliver, joka oli tähän mennessä kerryttänyt mittariinsa huimat 55 kilometriä kolmen tunnin aikana ja näin ollen kartuttanut pottia kahdella poljetulla etapilla, saatteli vielä parin kilometrin verran seuraavaa porukkaa matkaan. Hyvinkään Koneenkadun Centerille ehdittiin hyvissä ajoin ennen seuraavan etapin lähtöä.

Lähtö Nurmijärveltä
Nurmijärvi
Tero Salminen

Terossa ei näy väsymisen merkkejä.

Veli-Matti Tanskanen

Veli-Matti Tanskanen Unique Metalilta veti koko pätkän hymyssä suin.

Ville Saxlund

Ville Saxlund Unique Metalilta oli varautunut hyvällä meiningillä säähän kuin säähän.

Letka vesisateessa

Pienet sadekuurot eivät pyöräilijöitä haitanneet. ”Ei haittaa, pyöräilemään tänne on tultu!” Joku huikkasi kuvaajalle sateesta.

Hyvinkää Koneenkatu – Riihimäen Assy Center, 13 km

Päivän viimeinen etappi keräsi eniten polkijoita. Joukko reippaita pyöräilijöitä kokoontui hyvissä ajoin Centerille odottamaan edelliseltä etapilta saapuvia.

Tero Salminen, joka polki kaksi etappia ja yhteensä 63 kilometriä, vilkutti seuraavat matkaan ja lähti pyöräilemään kotiin, 30 kilometrin päähän.

Kohti Riihimäkeä polkemaan lähtivät Nurmijärveltä matkansa aloittaneet Miro Kivi sekä Unique Metalin Ville Saxlund ja Veli-Matti Tanskanen sekä Pirjo Koskenkorva, Sari Poussu, Piia Eskelinen, Virve Iso-Lauri, Jenna Kokkonen, Kaj Kokkinen, Ari Niklander, Ville Heinonen ja Konsta Rauhala. Iloksemme saimme joukkoomme myös HF Autohuollosta Ville Oittisen polkemaan viimeistä pätkää!

Lähtö Hyvinkäältä

Ennen starttia.

Valmistautuminen pyöräilyyn

Lähtöbriiiffi ja reittikarttojen synkronointia Koneenkadulla.

Lähtö Hyvinkäältä

Valmiina matkaan!

Melkein perillä

Loppumatkalle osui tuima sadekuuro. Kokkinen, Saxlund ja Tanskanen Würthin logistiikkakeskuksen kohdalla, maaliin enää pari kilometriä.

Saxlund ja Tanskanen

Näiltä kundeilta ei hymy hyydy! Unique Metalin Saxlund ja Tanskanen eivät antaneet kelin haitata.

Salminen

Kaj Kokkinen nostaa hattua reissuseuralleen Saxlundille ja Tanskaselle. ”Tosi arvostettavaa kundeilta lähteä mukaan!” Kokkinen sanoo. ”Ei muuten kastuneet lahkeet ollenkaan!” Hän nauraa kevyttä asuvalintaansa.

Ville Oittinen

HF Autohuollon Ville Oittinen oli varustautunut hyvin ja saapui perille hymyssä suin. Suuri kiitos Villelle osallistumisesta!

Kiitoksen ansaitsevat kaikki etappi-Centerit ja taustatoimissa auttava porukka! Hyvien järjestelyiden avulla saamme mahdollistettua pyöräilijöille turvalliset etapit. Tour de Würth etenee matkallaan -hyvät mielessä!

Tour de Würthillä on tähän mennessä poljettu 174 kilometriä, 6 etappia ja Yeesin hyväntekeväisyyskassaan on kerätty 31 poljettua pätkää! Ilmoittaudu mukaan ja seuraa matkaa!

Toisena päivänä matka jatkuu säässä kuin säässä

Tour de Würth
Tour de Würth
Tour de Würth
Tour de Würth
Lähdön tunnelmaa
Lähdön tunnelmaa Hyvinkäällä

Ensimmäisen päivän tunnelmia

Tour de Würth starttasi 1.6.2023 Hangon centeriltä klo 9. Joukko iloisia ja innokkaita pyöräilijöitä sekä huoltoauto matkaisivat ensimmäiseksi kohti hienointa rantakaupunkin Tammisaarta.

Pyöräilemään lähti Turun oma maastopyöräkerho Team Välilevyn jäsenet Janne Rintala sekä Jani Vanhanen vahvistettuna Turun alueen kovimmalla palveluautomyyjällä Jokelan Jannella. Riihimäeltä reissuun oli lähtenyt muun muassa Darth Vaderiksi pukeutunut Allan Ojansuu ja meidän iki ihana pirteä Liina Löfberg.

Tammisaaren Würth centerille saapuivat ensiksi Turun maastopyöräilijät noin 1 tunnin ja 50 minuutin polkemisen jälkeen, Team sähköpyöräilijät pääsivät kohteeseen noin 45 minuuttia tämän jälkeen jolloin ensimmäinen joukko oli jo nauttinut myymälän henkilökunnan grillaamista makkaroista ja lähtenyt seuraavalle 12 km reitille kohti Karjaan Würth Centeriä.

Karjaan myymälässä meistä pidettiin taas hyvää huolta, tarjoamalla välipalaa, juotavaa ja fillaristit saivat välillä vähän hengähtää.

Sitten olikin vuorossa viimeinen ja kovin etappi Karjaalta kohti Lohjan Pappilankorven myymälää, edessä oli noin 32 kilometriä ja taisi tämä legi puristaa loput mehut osallistujista. Perille he pääsivät noin 14.30 jolloin saivat taas nauttia grillatusta makkarasta ja Würthin omasta hiilihapotetusta lähdevedestä.

Reissu meni kaikin puolin hyvin ilman haavereita ja huoltoauton kuljettajana sain keskittyä valokuvien ottamiseen reitin varrelta. Yhteensä Hangosta Lohjalle pyöräilijät polki 87 km.

Reissu terveisin, Matias Kinnunen

Team välilevy
Sähköpyöräilijät
Maalintulo Lohjalle

Tour de Würth starttaa tänään Hangosta

Tunnelmia Hangosta
Huoltoauto valmiina
Valmistautuminen käynnissä
Lähtö Hangosta
Lähtö

Tänään vihdoin pärähtää käyntiin Tour de Würth, jossa poljetaan Suomen halki hyvän asian vuoksi.

Kello kahdeksalta Hangon Centerillä on innostunut tunnelma. Pyöräilijät ovat saapumassa paikalle ja huoltoauton tarvikkeita tarkistetaan.

Pyöräilemään on saapunut väkeä Turusta asti, "Täytyyhän se lähteä edustamaan Turkulaista maastopyöräkulttuuria ja lähteä mukaan hyvälle asialle! Aiomme pyöräillä päivän kaikki kolme etappia, siitä kertyy reilut 80 kilometriä." kertoo Jani Vanhanen Turusta.

Würthillä työskentelevä Allan Ojansuu on lähtenyt pyöräilemään hyvän asian puolesta. "Nuorten mielenterveys on tärkeä asia ja on hienoa, että Würth järjestää tällaisen tapahtuman. Yhdessä tekeminen on parasta ja tällaisista tempauksista saa energiaa myös pitkälle eteenpäin."

Seuraa matkaa ja lähde itsekin mukaan hyvän asian puolesta. Ilmoittaudu nyt!

Tunnelmia Hangosta
Matkalla
Reitin varrella
Huoltoauto

Valmistautuminen pyöräilyyn käynnissä

Pyörän huolto
Pyörän huolto
Pyörälenkki
Pyörälenkki