Tervetuloa Würth Oy:n palvelusivustolle | Vain yritysasiakkaille  

Würth Centerit jo 35 vuotta Suomessa

Turku Oriketo

Würth Centerit ovat säästäneet asiakkaidemme aikaa ja rahaa jo 35 vuoden ajan. Ensimmäinen Center avattiin Turkuun vuonna 1989, ja nykyään verkosto käsittää yli 200 paikallista toimipistettä.

Ensimmäinen Würth Center perustettiin Turun Orikedolle vuonna 1989. ”Tuolloin oli herännyt ajatus, että perustettavaan myymälään olisi saatava esittelytila. Tyhjään halliin kasattiin varasto ja pienenpieni myymälätila, jossa oli esillä joitain työkaluja, kun muut tuotteet olivat piilossa takana”, muistelee Kimmo Virtanen, joka työskenteli 17-vuotiaana nuorukaisena ensimmäisessä myymälässä sen perustamisen aikoihin. ”Asiakkaat eivät olleet aiemmin tottuneet ajatukseen, että heidän tutkittavanaan on kaikkea uutta ja ihmeellistä.”

”Sinällään tehtävät olivat samanlaista myymälänhoitoa, mitä Centereillä nykyisinkin. Tuotteet tilattiin keskusvarastolta ajalle tyypilliseen tapaan postitse ja myöhemmin faksilla. Kiiretilaukset hoidettiin puhelimitse. Asiakkaat ihmettelivät ihan aidosti, miten tuotteet voivat tulla perille niin nopeasti”, Kimmo kertoo.

Würth Centerit rakennustyömaiden apuna ja teollisuuden tukena

Vuoden 1989 aikana nousi vielä toinen Center Kouvolaan ja seuraavana vuonna perustettiin jo kahdeksan muuta ympäri Suomen. Asiakkaille pystyttiin tarjoamaan ylivoimaisia kustannushyötyjä, kun heidän oli mahdollista poiketa nopeasti noutamaan myös pikaiset tarpeet. ”Huomasimme heti alussa, kuinka Centerimme olivat raksatyömaiden pelastava apu ja teollisuuden tärkeä tuki, erityisesti yrityksille, joilla oli liikkuvia huolto- ja asennushenkilöitä”, kertoo Centereitä lähes niiden alkuajoista lähtien perustamassa ollut Reijo Kukkakorpi. Jotta Würth voitaisiin tunnistaa jo kaukaa, rakennusten katoille asennettiin Würth-kuutiot. Verkoston laajentuessa Centereiden perusvalikoima ja kalustus yhdenmukaistettiin, jolloin syntyi Wurth-konsepti. Centereille kehitettiin itse myös yhtenäiset ATK- ja hyllyjärjestelmät. Suomen ihmettä, Centereitä, saavuttiin katsomaan ja oppia hakemaan Würthin tytäryhtiöistä eri puolilta maailmaa.

Turun Orikedon myymälän henkilökuntaa uuden myymälän edessä vuonna 1989. Kimmo Virtanen kuvassa keskellä.

Turun Orikedon myymälän henkilökuntaa uuden myymälän edessä vuonna 1989. Kimmo Virtanen kuvassa keskellä.

Paikkakuntien parhaille paikoille

Nykyään vuosittain perustetaan noin 2-4 myymälää, jonka lisäksi pieniksi käyneitä muutetaan suurempiin tiloihin. Centereiden perustamisessa ratkaisee sijainti, sijainti ja vielä kerran sijainti. ”Niiden täytyy olla näkyvällä paikalla, lähellä asiakkaita ja heidän luontaisten kulkureittien varrella, paikkakunnan parhaalla paikalla”, Reijo kiteyttää.

Nykyiset Centerit ovat aiempaa suurempia, niiden tuotevalikoima on laajentunut huomattavasti ja toimipistettä kohden on palkattu lisää henkilöstöä. Uusien Centereiden lämmitysmuotona on maalämpö ja katoilla aurinkopaneelit. Kaikki syntyvä jäte lajitellaan.

Centereiden yhteydessä ei voi olla puhumatta Würthin joukkueesta. ”Hyvällä yhteistyöllä, vahvalla osaamisella, sitoutumisella ja tekemisen meiningillä olemme yhdessä mahdollistaneet centerverkostomme kasvun ja kehityksen”, Reijo sanoo

Centerit osana Würthin monikanavaista palvelukokonaisuutta

Centereihin on tullut tarjolle uusia palvelumuotoja, kuten työvaatteiden painatus- ja nimikointipalvelut, Safety@Work- putoamissuojainten tarkastuspalvelut ja Würth Elektron sähkötarvikkeet. 26 Wücon-myymälässä pääsee asioimaan myös aukioloaikojen ulkopuolella. Lisäksi Click & Collect -palvelun avulla Würthin eShopista voi tilata tuotteita mihin tahansa Suomen Centeriin seuraavaksi päiväksi. Perusajatus on kuitenkin edelleen sama: säästää asiakkaiden aikaa ja rahaa.


Ensimmäisten Centereiden tuotevalikoima oli paikkakuntien tarpeisiin muodostettu.

Ensimmäisten Centereiden tuotevalikoima oli paikkakuntien tarpeisiin muodostettu.

Alkuun Centereiden hyllyissä oli pääosin kiinnitystarvikkeita.

Alkuun Centereiden hyllyissä oli pääosin kiinnitystarvikkeita.

1980-luvun lopun työvälineinä oli faksi ja puhelin

1980-luvun lopun työvälineitä olivat faksi ja puhelin.