Würth rakentaa Riihimäelle puurakenteisen Centerin

28.5.2021

Würth Oy on palveluntuottaja, joka huolehtii teollisuuden, rakentamisen ja kunnossapidon työkaluista ja tarvikkeista. Würth toimii lähellä asiakasta liki 200 Centerin kautta koko maan kattavasti.

Lähes tuhat asiakaspalvelun Würth-ihmistä pitävät teollisuuden pyörät pyörimässä ja helpottavat asiakkaan arkea. Nopeus, innovatiivisuus ja luotettavuus merkitsevät asiakkaalle säästöä ja helppoutta.

Würthin logistiikkakeskus sijaitsee Riihimäen Herajoella hyvien logististen kulkuyhteyksien varrella. Ollaksemme lähellä asiakasta ja asiakkaan päivittäisten kulkureittien varrella rakennamme Centeriä Riihimäen Mattilantielle.

Puurakenteinen Center

Runko nousee. Kaaret on tehty kotimaisesta puusta ja työstetty Punkaharjulla.

Puurakentamisen suurimmat edut ovat koko tuotantoketjun ekologisuus sekä puun luonnollisuus. Lisäksi puurakennus on visuaalisesti kaunis.

Puurakentaminen on konkreettisin ja yksi parhaimmista keinoista vähentää rakentamisesta koituvia hiilidioksidipäästöjä.

Keveyden ansiosta puutalon rakentaminen vaatii vähemmän logistiikkaa, koska elementtejä voidaan tuoda suurissa ja valmiissa paketeissa pelkän raaka-aineen sijaan. Vaikka puu on kevyttä ja sitä on helppo muokata, se on silti äärimmäisen vahva materiaali, joka kestää hyvin hoidettuna satoja vuosia.

Würth Center Riihimäki ASSY

Würthin ASSY-ruuvi on puurakentamisen avainkomponentti. Würth Center puolestaan on Würthin maanlaajuisen palvelun perusyksikkö. ASSY ja Center yhdistyvät Riihimäellä uuden valmistuvan puurakenteisen Würth Center ASSYn muodossa. Centerin toteutuksessa yhdistetään suomalaista puurakentamisen tietotaitoa ja sovelletaan laajan ASSY-tuoteperheen kiinnitysratkaisuja edistyksellisellä ja näyttävällä tavalla.

Kantavat runkorakenteet

Kantavien runkorakenteiden ja kattoristikoiden esivalmistus tapahtui Punkaharjulla

Runkovaiheen rakennus Riihimäellä etenee suunnitellusti alkukesällä 2021. Würth Center Riihimäki ASSY valmistuu syksyllä 2021. Rakennesuunnittelusta vastaa Intro Group.

Kantavat ja kuormitetut ASSY-liitokset mahdollistavat aidomman puurakentamisen periaatteiden toteutumisen vähemmillä teräsosilla. Liitokset voidaan toteuttaa suoraan ruuvaamalla, taloudellisemmin ja selkeästi visuaalisemmalla lopputuloksella.

Rakenteiden suunnittelu on selkeämpää ja yksinkertaisempaa käyttäen valmista Würthin mitoitusohjelmaa.

Liitoksissa sovelletaan ASSY VG –ruuvityyppiä, joka takaa laajat ETA-hyväksynnät, suunnittelumateriaalit ja dokumentaation. Kokokierteiset kiinnikkeet mahdollistavat parhaat kuormitusarvot ottamalla voimat vastaan molempiin kiinnitettäviin puuelementteihin.

Würth Center Riihimäki ASSY on puurakenteiden kiinnittämisen pioneeri.

ASSY-esite

ASSY -suunnitteluohjelma

​ ​