Toiminnallinen työpukeutuminen

17.11.2022

Kerrospukeutuminen

Tarkoituksenmukaista ei suinkaan ole pukeutua millä tahansa ”monikerroksisella” kokonaisuudella, vaan tärkeää on, että koko vaatekerta toimii tiettyjen periaatteiden ohjaamana ja myös keskenään yhteensopivasti. Oikeanlaisen ja toimivan työpukeutumisen lopputuloksena saavutetaan parempi työskentelymukavuus!

Alimman vaatekerroksen tulee olla materiaaliltaan ennen kaikkea hengittävää, jotta kosteus siirtyy pois iholta. Välikerroksen vaatteella lisätään lämpöä, mutta vaatteen tulisi niin ikään olla hengittävää materiaalia. Uloimman vaatekerran tulee olla soveltuva vallitseviin sääolosuhteisiin, eli säätä kestävää, jottei tuuli tai sade pääse ulkovaatteesta lävitse. Toiminnallisuuden keskeisimpinä termeinä ovat siis hengittävyys, lämpö ja sään kesto unohtamatta vaatekokonaisuuden käyttömukavuutta.

Märillä vaatteilla työskennellessä tulee kylmä. Toiminnallisen työpukeutumisen mukaisesti pukeutuessasi työtehokkuutesi kasvaa, koska jaksat paremmin pysyessäsi lämpimänä kun ihosi on kuiva. Hengittävät ja joustavat vaatteet myös tuntuvat koko päivän ajan mukavilta käyttää, eikä vaatteiden kuivaamiseen erikseen sisätiloissa tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa.

Tämä aihe on varsinkin huononevien kelien myötä erittäin tärkeä. Esimerkiksi rakennusalalla työskennellään pitkiä pätkiä päivässä ulkona säässä kuin säässä. Usein ulkona työskentelyn tuntimäärä päivässä ylittää vapaa-ajan urheilusuorituksen tai kevyemmän ulkoilun keston.

Työvaatemaailma ja sportti-/ vapaa-ajan maailmat ovat viime vuosien aikana alkaneet lähentyä toisiaan tuotteiden teknisten ominaisuuksien näkökulmasta. Teknisillä ominaisuuksilla tarkoitetaan jo aikaisemmin mainittuja vedenhylkimisominaisuuksia, tuulen läpäisemättömyyttä, sekä vesihöyryn haihtuvuutta, eli hengittävyyttä. Tekniseksi tuotteeksi voidaan kutsua tuotetta, joka täyttää yhden tai useamman em. ominaisuuksista.

Myös vaatteiden joustavuutta ja sitä kautta käyttömukavuutta painotetaan työvaatemallistoissa entistä enemmän. Joustavaa Stretch-materiaalia ja mukavia, sekä lämpimiä Softshell- ja fleece tuotteita on alkanut myös näkyä enenevissä määrin työvaatemallistoissa. Em. materiaaleista valmistetut vaatteet soveltuvat sekä välikerroksen tuotteiksi että päällysvaatteiksi paremmille säille.

Würthin vaatevalikoimasta löytyy takuulla oikeanlaiset ja keskenään toimivat alus- väli-, sekä päällyskerroksen tuotteet kaikkien asiakkaittemme työtehtäviin! Muista siis Würth vaateasiantuntijoiden toiminnallisen työpukeutumisen ohjeistukset ja hanki itsellesi oikeanlainen vaatekokonaisuus työtehtäviisi ”keliin, kuin keliin”! Apunasi tähän on olemassa Würth vaatevalintakuva sekä myyjämme ja centerimme ympäri Suomen.

​ ​